Wisten jullie dat de wereld eigenlijk door tekenaars gemaakt wordt? Ik wist dat niet. Nog nooit zag ik er één of hoorde ik erover. Tot een jaar geleden.
Je moet eerst weten dat ik met vlagen nogal onhandig kan zijn. Ik loop tegen dingen op, laat van alles vallen. Zeg rare dingen op rare momenten. (Laatst liep ik over een terras en in volle vaart meende ik iets op de grond te zien liggen. Om dat fictieve voorwerp te vermijden moest ik zo’n raar sprongetje maken, dat ik bijna viel. Omstanders keken me verbaasd aan, er lag niets. Dit even om een mogelijke oorzaak aan te wijzen voor het feit dat juist ik een tekenaar zag.)

Ik liep door de tuin, verloor plots mijn evenwicht en stapte op de opstaande rand van het tuinpad. Dat bleek juist de plek te zijn waar een tekenaar nog wat aan het bijtekenen was. Blijkbaar moet er zo nu en dan wat onderhouden worden. En eigenlijk altijd doen ze dat onzichtbaar. Maar goed. Ik stapte dus bovenop de hand van de tekenaar. Flink hard ook. Au! riep hij. En toen verdween hij vloekend en tierend in de grond. Natuurlijk schrok ik me een hoedje, maar omdat ik later die middag bijna onder een auto fietste, (het was niet mijn beste dag) vergat ik het voorval al snel.

Nu is het geval dat ik al een jaar met een knieblessure loop. Eerst schoot mijn knie op slot. Dat moest geopereerd worden. ‘Appeltje-eitje,’ zei de chirurg, ‘over een paar weekjes ren je weer als een haas.’ Helaas had hij dat mis. Pas sinds een paar dagen kan ik weer gewoon wandelen zonder pijn. Rennen is nog heeel ver weg.
‘Die knie van jou…,’ zei mijn fysiotherapeut gisteren, ‘zo’n raar herstel heb ik nog nooit meegemaakt! Ik snap er niks van.’

Maar ik heb wel een vermoeden: ineens herinnerde ik me de misstap van een jaar geleden. Nu ben ik bang dat de tekenaar uit pure wraakzucht een stuk bovenbeenspier heeft uitgegumd. Zodat ik altijd behoedzaam mijn voeten neer zal zetten.

FacebookFacebook